HTML

Chrysse és Ewet

Chrysse és Ewet párbeszédei az élet zabos oldalán.

Friss topikok

Linkblog

Színház az egész világ

2010.10.23. 00:13 :: Ewet

Imádom az életet! Mindig tanul benne az ember dolgokat, tapasztal még sokadik X-en túl is olyanokat, melyek mindig más-más irányba terelik életvitelét (vagy talán mégsem?).

Egy egyszerű színdarab: Ancsa, Béla, Csabi és Dénes a szereplők. Mindannyian kollégák, ugyan azon a cégnél dolgoznak, ám különböző pozíciókban - többé-kevésbé ismerik egymást. Ancsa egyszerű beosztott, Bélával együtt. Csabi Béla közvetlen főnöke, ettől függetlenül jól megértik egymást. Dénes a cég egyik fejese (azonban a hierarchiában köze nincs az említett szereplőkhöz), ám privát életben ezt nehezen viseli, civilben szeretne inkább a többiekhez tartozni.

A társaság kb. félévente tud összejönni egy-egy kisebb rendezvényre (persze más résztvevőkkel együtt), azonban a hangsúly a mostani eseményre koncentrál. Mindenki nagyon jól érzi magát, mi több, mind a három férfi főszereplő rányomul Ancsára. Kiderül, Dénes már régebb óta szorosabb kapcsolatot tart Ancsával (ám arra is fény derül, hogy - Ancsa tudtával - Dénes már családos apa). Ettől függetlenül Csabi a rendezvény során egy intim pillanatban megpróbál bevágódni Ancsánál. Ez nem jön be, így kénytelen visszabandukolni és hallgatni Ancsa, Béla, Dénes és a többiek csacsogását. Ezt nem bírja sokáig, inkább leissza magát, és hagyja, hogy Béla és egy másik szereplő a gondjaiba veszi. A szabad levegőn szinte azonnal magához tér, így Béla visszamehet a többiekhez, míg a másik szereplő hazaviszi Csabit.

E közben Dénes Ancsát megint megkörnyékezte, azonban túlságosan a garatra öntött, így Ancsa csak pislog. A színdarab vége, hogy Ancsa, Béla és Dénes elbúcsúznak, Dénes kissé illuminált állapotban hazakiséri Ancsát (vagy fordítva?), valamint Béla is hazajut a saját lábán, egyedül.

Mivel imádom a költői kérdéseket, ezért megfogalmaztam őket:

- El kell-e ítélni Dénest azért, mert Ancsával kavar?
- El kell-e ítélni Ancsát azért, mert Dénessel kavar (figyelembe véve, hogy ismeri Dénes családi állapotát)?
- Csabi valóban leitta-e magát, vagy (vesztesként) ilyen olcsó trükkel hagyta ott a bandát?
- Bélának, aki Csabi beosztottja illett-e volna Csabit elkísérni haza, látva, hogy jobban lesz-e, vagy egyébb teendőket kell érte eszközölni (mentőt hívni, leb.szni stb.)?
- Ancsa, mint szingli szereplő bölcsen dönt-e rövid, illetve hosszú távon?

Szóval ezektől a kérdésektől vagyok ki idegileg. Legyenek megválaszolva, cselekedjenek az emberek ezeknek megfelelően és így nem érik őket csalódások. De inkább befogják füleiket, és bambulnak tátott szájjal, ha nem azt történik, amit elterveztek...
 

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka szórakozás buli szerelem munkahely főnök egy éjszakás édes négyes

A bejegyzés trackback címe:

https://chrysse-ewet.blog.hu/api/trackback/id/tr922392149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása